1 Eylül 2014 Pazartesi

Cilt Lekesi Tedavisi

Cilt Lekesi Tedavisi
Cilt lekeleri, cildimizin üzerinde yaşana bir bozukluktan kaynaklı yaşanmaktadır. Yani bir açık yara, sivilce ve ya güneşin zararlı etkilerinden herhangi birisi cilt lekesine neden olabilir. Bende bu yazımda daha bir çok sebepten kaynaklı yaşanabilecek cilt lekelerinin tedavisine değindim. Ayrıca cilt lekesi nedir, neden olur, nasıl geçer, cilt bakım yöntemleri işe yarar mı, elma sirkesi işe yarar mı, doğal maskeler nasıl uygulanır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Cilt Lekeleri Nasıl Tedavi Edilir


İnsan vücudunun her bölgesinin olduğu gibi hassas olan bölgelerinden bir tanesi de deri sağlığıdır. Çünkü direkt olarak dış dünyaya maruz kalan organımız derimizdir. Hal böyle olunca da hastalıklara, enfeksiyonlara ve çeşitli zararlı ışınlara ilk maruz kalan organımız derimiz olmaktadır. Deri sağlığının korunmasında çok farklı yöntemler uygulanabilmekte olup zorunlu ve gerekli durumlarda kati surette tıbbi tedavi ve korunma yollarına başvurulması da gerekmektedir. 


Çünkü zaman zaman oldukça hassas olabilen deri hastalıkları ilerleyen evrelerinde ölümcül hastalıklara dönüşebilmekte, benzer hastalıkların farklılaşması ile de ciddi sorunlara neden olabilmektedir. İlk etapta kozmetik olarak görüntüde bozulmalara neden olabilen deri hastalıkları gözle görülür hastalıklar olması nedeniyle de erken tanı ve tedavinin en mümkün olduğu hastalık grupları arasında gösterilmektedir.

Örnek vermek gerekirse deri hastalıklarının ilk aşamalarından bir tanesi olan cilt lekeleri kimileri tarafından dikkate alınmamakta ve ihmal edilmekte kimileri tarafından ise etkili tedavi yollarına yani tıbbi müdahaleye başvurulmaktadır. Pek çok türü geçici ve tedavi edilebilmekte olan cilt lekesi ile mücadelede tek gereken erken müdahaledir. 

Cilt Lekesine Çözüm

Cilt lekelerine çözüm arıyorsanız yapmanız gereken ilk şey uzman bir doktordan yardım almaktır. Kulaktan dolma bilgilerle ve eczacı, kozmetikçi  ve aktarların tavsiyeleriyle ürün almayın. İnternette gördüğünüz şeylere mesafeli yaklaşın çünkü çok saçma bilgiler ile yönlendirme amaçlı yazılardan oluşuyor çoğu. Cilt lekelerine iyi gelen maddeler üç aşağı beş yukarı bellidir, b3 vitamini, c vitamini, glikolik asit bunların başında gelmektedir.

Cilt Lekesine Elma Sirkesi


Cildin Ph dengesinde yaşanan bozulma, cildimizde yaşanabilecek pek çok sorunun önünü açmaktadır. Cildin kendi doğal PH'ı asidik bir yapıya sahiptir. Sirke de asidik olduğundan cilde uygulandığı zaman kısa süre içerisinde etkisini fark ettirecektir. Sağlıklı ve güzel bir görüntüye sahip olan bir cilt için her gün düzenli şekilde günlük kirden ve makyaj kalıntılarından arındırmak önemlidir. Temizliğini gerçekleştirdikten sonra, açık ve temiz bir hale ulaşan gözeneklerin kapanması herhangi bir bakterinin o gözeneklerden girememesi ve cildin sıkılaşması için tonik uygulanabilecek etkili bir uygulamadır. Sirke ile meydana getirilen tonik ise cildi birçok açıdan tedavi eder ayrıca olması gereken PH dengesini sağlamaktadır. Bunun için yeterli büyüklükte bir kaba hazırlayacağınız karışıma; 2 su bardağı sirke ile 1 su bardağı su eklenir. Her gece cildinizi temizleyip sonrasında cilde pamukla uygulanmaktadır. Bu uygulamadan sonra durulamaya gerek kalmamaktadır. Cilt yapınız hassas ise bu ölçü 3 su bardağı sirkeye, 1 su bardağı su ile daha fazla seyreltebilirsiniz. Aynı zamanda bu tonik aynı seyreltme işlemini maden suyu ile de gerçekleştirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder