11 Ekim 2017 Çarşamba

Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir

Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir
Cildimizde bulunan ve özellikle yüzünde oluşabilecek lekelerden kaynaklı dışarı çıkmaktan ve insanlar ile iletişime geçmekten çekiniyor olabilirsiniz. Evde oturmak ve dışarıdaki dünyadan saklanmak asla hiç bir sorunu çözmez. Temiz ve berrak bir cilde sahip olmak ve kendine olan güvenini kazanmak mümkün. Cilt lekelerine çözümler aktaracağımız bu yazıda derdinizin çaresini bulacaksınız. Cilt lekelerinin tedavisinde tercih edilen ilaçlar ve malzemeler; barındırdıkları kimyasallardan kaynaklı cildinizin kurumasına, tahriş olmasına ve pul pul dökülmesine yol açabilmektedir. Evde gerçekleştirebileceğimiz doğal tedavi yöntemleri ise doğru uygulanırsa size aynı sonucu verecek daha güvenli bir seçenektir. Bende bu yazımda cilt lekelerine ne iyi gelir sorusuna değindim. Ayrıca makalemde cilt lekeleri nedir, neden oluşur, ne iyi gelir, çözüm yöntemleri nelerdir, doğal tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Cilt Lekeleri Neden Oluşur?

Cilt lekelerinin nedenleri arasında sivilceleri ve cildimizin aşırı yağ üretimini sayabiliriz. Sivilce patladıktan sonra kaybolur ve arkasında ölü hücrelerden oluşan bir yara izi bırakır. Bu ölü hücreler ve cildimizin salgıladığı yağ gözenekleri tıkar ve bundan kaynaklı cilt lekesi ile karşılaşılmaktadır. Açık olmak gerekirse bu lekelerin kaybolmasını beklemek ve etrafımızdaki kişilerin görmemesi için dua etmek çözüm değildir. Onları tedavi etmek, sizi bir an önce terk etmeleri ve tekrar uğramamalarını sağlayacak tek yol. Şimdi, size bu tedaviyi sağlayacak olan; doğal ve evde hazırlayıp uygulayabileceğiniz cilt lekelerine iyi gelen çözümler ile baş başa bırakıyoruz.

Cilt Lekelerine İyi Gelen Çözümler

Cilt lekelerine iyi gelen malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
  • kabartma tozu
  • yumurta beyazı
  • elma sirkesi
  • bal 
  • yoğurt 
  • yağlar

Bu malzemeler ile cilt lekelerine iyi gelen maskeler ve kürler hazırlayabilirsiniz.

Kabartma Tozu


1 çay kaşığı kabartma tozu ile zeytinyağı veya suyu birleştirip macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu macunu etkilenen bölgeye uygulayıp 5 dakika bekledikten sonra su ile durulayın. Haftada iki kez tekrarlayın. Kabartma tozu cilt lekesinin olduğu yerde biriken ölü hücreleri yumuşatarak lekelerin kaybolmasını kolaylaştırır.

Yumurta Beyazı


Yüzünüzü yıkadıktan sonra yumurta beyazını elinizin veya bir fırçanın yardımıyla yüzünüze sürün ve yaklaşık 10 dakika kurumasını bekleyip su ile durulayın. Haftada iki kez uygulayın. Yumurta beyazı cildinizdeki leke ve yara izlerini hafifleten doğal enzimler içerir.

Elma Sirkesi


1 çay kaşığı elma sirkesi ile 8 çay kaşığı suyu karıştırın. Hazırladığınız solüsyonu bir sprey yardımıyla yüzünüze sıkın ve kurumasını bekleyin. Günde bir veya iki kez uygulayabilirsiniz. Elma sirkesi cildi sıkılaştırır ve gözenekleri tıkayan zararlı mikropları temizler. Aynı zamanda yağ üretimini de kontrol altına alır.


Bal


Bal nemlendirici ve besleyici özellikleri ile cilt hücrelerini besler ve cildi sağlıklı tutar. İçerdiği antioksidanlar hasar gören hücreleri yenileyerek cilt lekelerini iyileştirir. Yüzünüzü balı sürdükten 15 dakika sonra durulayın.

Yoğurt


2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay kaşığı un ve bir tutam zerdeçalı karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze uygulayıp 20 dakika bekledikten sonra durulayın. Yoğurt içerisindeki laktik asitler lekeleri kolaylıkla ortadan kaldırabilir ve lekelere neden olan aknelerin oluşumunu engeller.


Yağlar


Evlerimizde kolaylıkla yapıp uygulayabileceğimiz cilt lekelerine iyi gelen çözümlerin ardından cilt lekeleri için bir diğer çözüm yolu olan yağlardan bahsedelim. Aktarlardan kolaylıkla bulabileceğiniz bu yağları leke olan bölgeye masaj yaparak yedirin. 15-20 dakika bekledikten sonra suyla durulayın.
Kakao yağı güçlü bir antioksidandır ve lekeleri azaltıcı etkiye sahiptir. Aynı zamanda cildi nemlendirir. Argan yağı akne ve cilt lekeleriyle mücadele ederek cildinizi korur. Aynı zamanda cildi nemli ve sağlıklı tutar. Çay ağacı yağı lekeleri ve yara izlerini gidermeye yardımcı olacak iyileştirici özelliklere sahiptir. Hindistan cevizi yağı içerisindeki bileşikler antioksidan gibi davranırlar ve birkaç hafta içerisinde lekelerden kurtulmaya yardımcı olur. Lavanta yağı lekenin bulunduğu yerde hasar gören hücreler için iyileştirici etkiye sahiptir.


Cilt Lekelerini Önlemeye Yönelik İpuçları


Cildinize sert kese veya süngerler ve alkollü makyaj temizleme ürünleri sürmeyin. Bunlar yağ üretimini arttırarak yeni lekeler oluşturan tahrişlere neden olabilir.
Özellikle yağlı bir cildiniz varsa aralıklarla yüzünüzü temizleyip nemlendirin.
Makyaj yapmadan önce yüzünüzü yağsız ve alkolsüz bir nemlendirici ile nemlendirin. Alfa-hidroksi asit içerikli kremleri tercih edebilirsiniz. Bu içeriğe sahip olan ürünleri daha önce kullanmadıysanız doktorunuza danışarak alın.
Cildinizde çıkan sivilce ve lekeleri ellerinizle sıkıştırmayın, yaralamayın veya başka bir şekilde müdahale etmeyin.
Güneşli havalarda dışarı çıkacaksanız en az 15 faktörlü güneş kremlerini tercih edin. Güneş lekeleri çoğaltabilir ve kullandığınız tedaviye engel olabilir.


Cİlt Lekelerine Ne İyi Gelir yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız sosyal medya hesaplarınızdan yazımı paylaşmayı unutmayın. Soru, görüş ve önerileriniz için de mail atabilir ve ya yazının altına yorum yapabilirsiniz. Ayrıca konuyla ilişkili olarak;
Cilt Lekesi Tedavisi
Cilt Lekeleri Tedavisi yazılarımı okumanızı öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder