20 Aralık 2019 Cuma

Kimyasal Peeling Kışın Mı Yapılmalı

Deri üzerine uygulanan kimyasal solüsyonların etkisi ile, kontrollü şekilde derinin üst katmanlarının soyulmasıdır. Derinin soyulmasıyla beraber yara iyileştirme mekanizmaları aktifleşmektedir. Kollajen ve elastin üretimi de artmaktadır. Bu sayede eskisinden çok daha genç, parlak, pürüzsüz ve lekesiz bir cilt ortaya çıkmaktadır. Uygulama yüz, boyun ve ellere yapılabilir. Bu uygulama her şeyden önce bir cilt soyma işlemi olduğu için güneşten korumak gerekiyor. Kışın güneş de olmadığı için kimyasal peeling uygulaması kışın yapıldığında daha etkili olacaktır. Yazımda bu noktada kimyasal peeling nedir, nasıl yapılır, cilt soyma işlemi nedir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Kimyasal Peeling Nedir



Ölü deri hücrelerinin yol açtığı sağlık problemlerinin önüne geçmek, altta kalan sağlıklı ve canlı deriyi ortaya çıkarma uygulamasına kimyasal peeling denmektedir.
Uygulaması kolay olmasından dolayı kadınların ilk akıllarına gelen cilt bakım uygulamalarından popüler hale gelen biridir. Peeling uygulamasında ön hazırlık fazla gerekmez. Ön hazırlık gibi bir süreç olmaması ve uygulama zamanının uzun sürmemesinden kaynaklı kadınlar arasında revaçtadır.

Kadınlar güzelliklerine önem vermelerinden kaynaklı pürüzsüz bir yüze sahip olmak isterler.  Pürüzsüz bir cilde ve yüze kavuşmak birkaç saatinizi alabilir. Çünkü insan cildi yaşadığı ortama ve hava yapısı doğrultusunda olumlu veya olumsuz etkilenebilir. Gün içerisinde çok sayıda farklı şeyle mücadele eden yüz cildimiz de belli bir süre sonra gözenekler tıkanmaktadır ve bu da cildinizin hava almasını engelleyebilir. O da cilt problemleri yaşamanıza yol açabilir. Peeling bu problemlerle baş edilebilmesi için kullanılan cilt temizleme uygulamasıdır. Tıkalı gözenekleri açarak cildin yenilenmesine canlı bir hale kavuşmasında büyük rol oynamaktadır.

Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır 


Kimyasal peeling uygulamasında deriye kimyasal solüsyon uygulayarak cildiniz üzerinde bulunan ölü tabaka soyulmaktadır. Bu sayede cildiniz sağlıksız görüntüsünü ortadan kaldırarak daha sağlıklı, pürüzsüz, parlak, lekelerin kaybolduğu ve daha nemli bir görünüm elde etmiş olacaktır.

Kimyasal peeling uygulaması cilt probleminize göre yüzeysel, orta ve derin olarak değişmektedir. Yüzeysel şekilde peeling uygulamaları haftada bir uygulanabilir, orta dereceli kimyasal peeling uygulamaları 3-6 ay aralıkla uygulanmaktadır.

Kimyasal peeling uygulamasında kullanılan malzmeler şu şekilde açıklanmaktadır. Kimyasal peeling için en çok glikolik, laktik ve meyve asitlerini barındıran Alfa Hidroksi Asitleri (AHA) tercih ediliyor. AHA, meyvelerden ve diğer besinlerden elde ettiğimiz doğal asitlerdir. Yüzeysel peeling maddesi olarak kullanılmaktadır. TCA (trikloroasetik asit) ile orta derinlikte, fenol (karbolik asit) ile daha derin peeling yapılmaktadır, bu tedavi metodları daha farklı olabilir.

Kimyasal Peeling Uygulaması


Kimyasal peeling uygulamasından önce, öncelikle cildin temizlenmesi, yağdan arındırılması gerekmektedir. Cilt temizledikten sonra uygun peeling solüsyonu fırça yardımıyla cilde uygulanır. Yeterli süre cilt üzerinde beklettiğimiz peeling solüsyonu nötralizan sıvı yada su kullanılarak sonlandırırız. Sonrasında peeling uygulanan alana nemlendirici ve yüksek faktörlü güneşten koruyucu kremler ile uygulanma tamamlanmış olur. İşte tam bu noktada kışın peeling uygulaması çok da sağlıklı olacaktır. Çünkü zaten güneşten korumanıza gerek kalmayacak.

1 yorum:

  1. YouTube VR video games that you want to make safe - Videosl
    and the popular online virtual reality (VR) game “The Thrill of the Fight” is another example of this. This game is the sequel to The Thrill of the youtube downloader

    YanıtlaSil