11 Ekim 2017 Çarşamba

Cilt Lekeleri Tedavisi

Cilt Lekeleri Tedavisi
Cilt lekeleri oluşmasını önlemenin mümkün ama hayli zor olduğu fakat ortaya çıktıklarında onları kontrol altına alabileceğimiz bir rahatsızlıktır. “Cilt lekeleri nasıl geçer?” sorunuza cevap vermek için olası çözümleri anlatmak istiyorum. Bu yazımda cilt lekeleri tedavisi hakkında konuşacağız. Aynı zamanda cilt lekesinin nedenleri nelerdir, nasıl tedavi edilir, geçirme yöntemleri nelerdir, nasıl önlenir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Cilt Lekesi Nedenleri

Lekelerin başlıca oluşmasının nedeni güneştir. Cilt tipine uygun kısa veya uzun süreli, az veya çok güneşe maruz kalmak leke oluşumuna neden olur; ayrıca kırışıklıklara da yol açabilir. Yani öncelikle güneşten kendinizi uzak tutmanız gerekir. Ayrıca yalnızca yaz aylarında değil, bütün yıl boyunca. Eğer çok açık renk ve hassas bir cilde sahipseniz koruma faktörlü güneş kremlerini, güneşin varlığını hissettirdiği günlerin tamamında kullanabilirsiniz.

Cilt Lekesi Tedavisi


Vücudumuz cilt lekelerini hızlıca iyileştirmek için elinden geleni yapacaktır. “Zaman tüm yaraları iyileştirir.” sözü, konu bedenimiz ve cildimiz söz konusu olduğunda kesinlikle doğrudur. Örneğin sigara içen bir kişi sigara içmeyi bıraktığında akciğerler zamanla kendini yenileyerek daha sağlıklı olacaktır. Yanlışlıkla elimizi kestiğimizde, cildimiz yarayı iyileştirmek için hızla çalışacaktır. Cilt lekeleri söz konusu olduğunda da herhangi bir tedavi uygulamazsak dahi vücudumuz çabucak iyileşmek ve lekeden kurtulmak için elinden geleni yapacaktır. İnsan vücudunda kendi kendisini tamir edemeyen tek bölümün diş olduğunu da belirtelim.

Cildimizde bir enfeksiyon oluşmaya başladığında bahsedeceğimiz iki olaydan biri gerçekleşir. Enfeksiyon cilt yüzeyine kadar ilerleyerek beyaz bir tomurcuk oluşturur. Burada cildimiz bize kendisinde bir enfeksiyon oluştuğunu ve onu dışarı atmak istediğini belirtir. Bu cilt lekesi türüne püstül veya sivilce denir. Bir de oluşan enfeksiyonun yüzeye çıkmadığı kist adı verilen cilt lekesi türü vardır. Kistler asla cildin yüzeyine kadar yükselmezler. Burada da enfeksiyon cildimize; biraz takılmak için orada olduğunu, endişelenmesine gerek olmadığını ve bir süre sinir bozucu bir darbe olarak orada kalacağını söyler.

Cilt Lekeleri ve Bakım


Cilt lekeleri ile uğraşmak, dokunmak, patlatmak veya sıkmak size bir fayda sağlamaz. İşleri daha da kötüleştirir. Yüzünüzde çıkan ufacık leke utanç verici görünebilir fakat onlarla uğraşırsanız yüzünüzde büyük bir yara veya kabukla dolaşmak zorunda olabileceğinizi düşünün. Bu kesinlikle daha utanç verici durum olurdu. Ayrıca açık yara enfeksiyona daha uygun hale gelir. Bunun yerine makyaj yardımıyla onları gizlemeyi deneyin.

Güneş kremi kullanmanın, cilt lekelerinin iyileşme sürecini hızlandırdığını biliyor muydunuz? Lekeli cilt güneş ışınlarına maruz kaldığında ultraviyole ışınlar melanin hücrelerini uyararak lekelerin daha koyu ve belirgin renkte olmasına neden olur. Güneşin olmadığı bulutlu havalarda bile ultraviyole ışınlara maruz kalırız. Kendinize “Cilt lekesi nasıl geçer?” gibi bir soru soruyorsanız bunun bir cevabının da dışarı çıkmadan önce güneş kremi sürmek olduğunu aklınızdan çıkarmayın.


Cilt Lekesi Tedavisi


Anesteziye gerek olmadan gerçekleştirilebilen ve soyucu gücü fazla olan, dolayısı ile leke gidermede oldukça etkin olan TCA maddesi, trikarboksilik asit denilen özel bir asit. Leke tedavisinde uygulanan bu malzeme yüz, boyun veya dekoltede yaşanan lekeler üzerinde etkili olmaktadır. Cosmapeel ile TCA kullanılmadan önce cilt bir temizleyici yardımıyla temizlenmektedir. Eski jenerasyon TCA’da bir anda ciddi soyulma ve pullanma, kızarma yaşanırken, cosmapeel ile bu uygulama oldukça kolay hale gelmiştir. 1-3 dakikalık TCA sonrası bol suyla durulayın ve başka hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Yaklaşık 4-5 gün pullanma ve soyulma devam ediyor. Bu dönemde en fazla dikkat edilmesi gereken nokta güneş koruyucuların düzenli şekilde uygulanması ve 4-6 saatte bir tekrarlanmasıdır.


Cilt Lekeleri Tedavisi yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız sosyal medya hesaplarınızdan yazımı paylaşmayı unutmayın. Soru, görüş ve önerileriniz için de mail atabilir ve ya yazının altına yorum yapabilirsiniz. Ayrıca konuyla ilişkili olarak;
Cilt Lekelerine Kimyasal Peeling
Ciltteki Lekeler Nasıl Geçer yazılarımı okumanızı öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder